om ödet får bestämma

Ja det kunde gått mycket illa det där, tack pappa Du räddade livet på oss.. alla fem du, jag, mamman och dom två små barnen.. jag är chockad och kan inte riktigt förstå att det gick så bra som det gjorde dom var hela och rena endast lite blod på handen efter en sådan krock!.. jag förstår inte riktigt, men änglarna måste varit med oss idag..




julafton 2008

Nu är julafton snart över och vi går mot årets stora festdag imorgon.. jag vill bara tacka min sjuka familj för denna dag.. det blev mycket goa skratt och högsång, kanske att vi borde lära oss "hej tomte gubbar slår i glasen... " tills nästa år men det är ju bara en liten bagatell som inte är i "ropet" just nu..

Jag hoppas att alla är nöjda med julklapparna dom fick och jag är enormt nöjd med mina som bla innehöll, presentkort, iPod, plattång, underkläder, smycken m.m... ska ju oxå nämnas att vi hade två tomtar på "besök".. eller ja dom bytte om i hallen för att sedan gå ut på altanen för att peka finger genom fönstret och sedan knacka på.. man kan ju bara tacka min lilla pappa och smurfen ulf för detta :).. Jag säger bara foto kommer imorgon ;)..

God Natt och jag hoppas alla haft en lika bra julafton som jag :)..

Julgranen..


december 23.

Dammsugade upp de första barren från granen idag, frågan är håller den sig ända fram till jul? Jo det får vi väl hoppas att den kan hålla ut i några timmar till iallafall..

Det är den 23 december, vår drottning Silvia fyller 65 år idag Grattis! Det är den 358:e dagen på året och endast åtta dagar kvar till nästa.. Det var också denna dag 1990 dom hade folkomröstning i Slovenien hur det blev med självständigheten från Judoslavien,  Bonifatius V blev påve år 619, Dagens Nyheter utkom första gången år 1864..

Nu tillbaka till verkligheten och sysslorna, jag ska nu gå upp till mitt rum städa undan där sedan gå ner för trappan igen för att äta en bit lasagne för att sedan gå vidare in i badrummet för att göra iordning mig inför dagens arbetspass! och så börjar min 23 december och slutar förhoppningsvis mycket trevligt med familjen framför tv:n och Bingolotto, för att sedan gå och lägga sig i den nybäddade sängen och invänta morgondagens händelser, vilket då är 24 december och vi här i Sverige firar jul och Kristus födelse..


julefrid.

det är måndag, klarblå himmel och solen skiner och alldeles grönt på gräset, kanske låter som en perfekt sommardag men det är det ju inte! som ni alla vet är det ju faktiskt den 22 december idag och julafton om bara en eller två dagar (beror på hur man räknar).. Denna finavädretmåndag är jag iallafall ledig:).. sov till klockan tio vilket var sjukt gött bara att jag har sjukt ont i ryggen nu, ja jag vet jag är som en gammal kärring - får ont i ryggen av att ligga för länge i sängen, grattis bara 19 år gammal..

Vad har jag för planer idag då? Helst hade man ju inte haft några alls, men är det möjligt vid denna tiden på året? Skulle inte tro det, jag ska nämligen åka till Kinna handla lite saker, sedan måste jag slå in julklapparna, städa rummet och så fortsätter listan i all oändlighet men det är inte intressant..

ja men jag önskar alla en trevlig dag, ska någon gång under dagen även ta kort på vår fina julgran som endast går i grönt, guld och rött i år.. klachigt!



hmm...

Ibland blir man bara så trött, varför kan inte allt bara bli som man vill?..

rent babbel.

söndag 4:e advent 2008, jag är trött, har haft rast sen klockan 13 och börjar jobba nu snart klockan 17, är jag laddad? Svar nej!. Jag orkar inte, men jag ska ta mig i kragen så fins som det heter och kämpa på de sista timmarna och sedan är jag ju faktiskt ledig imorgon :) Skönt ska det bli och jag ska kanske träffa MLi vilket kommer att bli mycket roligt!

Sedan får man oxå ägna en tanke åt fuskiga lilla Älin som åker till Thai imorgon! fy på dig! Hoppas du får det så underbart du kan och njut av solen!.. och var snäll att bli lite brun åt mig med..

Nu åker granen in genom dörren och in i vardagsrummet, den gröna barriga granen ska nämligen få lite fint pynt på sig och sedan döpas om till julgran, för att sedan stå inne ett par dagar, eller ja så länge den kan hålla kvar sin gröna små förbaskade barr! men det är mysigt, och julen är ju, som ni alla vet, glädjen och matens tid.. och jag gillar det!..

och från  mig till er alla!.. ha en trevligt kväll!

Nu hade kanske en jullåt varit mer passande, men eftersom jag läste texten till denna sång tidigare idag och den är så fin blir det denna idag! så är det bara och det är ju, som tur är, jag som bestämmer..


två bigmac + en vanlig!

Sa tidigare idag att jag nästan aldrig blir bakfull längre, men tjiiii fick jag för det! Det kan jag lova, var länge sedan jag mådde så dåligt dagen efter som jag gjorde idag när jag började jobba klockan 16.00!!.. man tycker väl ändå att vid den tidpunkten ska det vara över men nehej! det var någon "eftermiddagsbakisgrej" jag fick på mig!!.. usch!

Men det är absolut värt all möda, för det var hur kul som helst igår!.. Tack alla mina STS-vänner för det!!.. Go känsla var det där på Sticky när vi körde lassolåten :).. gött gäng helt enkelt, så får vi väl se vart det blir nästa gång ;)..

Enligt min kära mor, måste jag nu hitta mig själv och bli mer organiserad, och ja kanske har hon rätt idet, nu det sista dagarna har jag varit upp i väggarna förvirrad asså!.. förstår inte vad det kan bero på.. kanske någon brist i hjärnan av något slag, hmmmm

Nu ska jag sova, börjar klockan 12.00 imorgon, alltså en mycket skön sovmorgon att invänta!


juligheter..

Berättade innan idag om min jobbångest som infattade sig inom mig, kan nu berätta att det har gått över och var en sjukt trevlig dag på jobbet faktiskt :).. Pensinärerna hade det nog mycket mysigt..

En annan trevlig sak är också att jag har fått jobb till minst februari ut, i och för sig bara 25 % men det är ju bättre än inget iallafall..

Jag avslutar såhär: Tack för en oväntat bra dag, och jag ser mycket fram emot mina två lediga dagar nu :)..

Puss och God natt!

jobbigheter.

Första tanken idag var en otroligt bra tanke, men tyvärr var den inte sann! jag hade nämligen fått för mig att jag var ledig hela dagen, men tyvärr.. jag ska jobba 12-21.15 wihoo! Nej det blev mycket ångestfyllt det här och jag längtar absolut inte till jobbet idag, tyvärr... för det ska ju vara julfest och massa roligheter för de gamla idag :).. Men det löser sig ju säkert när jag kommer dit..
 
ge mig bara lite vilja!.. jag får helt enkelt tänka på onsdag-torsdags roligheterna istället! blir nämligen reunion med STS på torsdag- sjukt festligt!

Jag kämpar också febrilt med att få lite julstäming men det är mycket svårt!.. har nämligen fått reda på att det ska regna och 5 grader varmt på julafton, hjälper det kanske? Svar: NEJ



skraj!

Måndag, ny vecka nya möjligheter... första härliga omtanke går till MLi för att hon gjorde om min blogg:)..  Sedan ska jag säga så här att jag inte har så mycket mer att säga!. Kan tillägga att jag har varit ute och sprungit, och under färden sprang en ilsken hund ut från en trädgård! Jag tänkte nu dör jag! men den attackerade inte som tur var :) Men var en väldigt när en nära-döden-upplevelse.




Snart ses vi igen:)

Folke blev till, levde och blev uppkäkad!

Malin Gunnarsson upplever en av de tröttaste dagarna på jobbet idag, men gladast är nog räven.. Sjukt kul igår, det är så som jag säger, det blir roligast om man är spontan! Fast det får väl jag sota för idag, det är ju klart....

Det blev ju lite av varje igår, bastu bland annat, sjukt gött! tyvärr gick strömmen i hela huset  men det löste ju Mathias så fint till slut:P..

Konstigt nog har jag inte somnat än, vilket jag är sjukt glad över, och det är bara 4 timmar kvar att jobba :).. Sedan har jag jobb imorgon och på tisdag och sen är jag ledig två dagar! :)..

Ja det här gav ju mycket för världen!


13. december..

 

"För den som inte finns hos oss tänder vi nu ett bloss" - Farmor





11.dec.

då har även mammas födelsedag kommit till sin ända, jag är trött, har stått till tjänst mycket idag tycker jag men det är bra :).. har som sagt alltså nästan tillbringat all min vakna tid här hemma idag bland annat stått och finhackat tomater i en halv evighet! men maten blev ju iallafall god och det var ju skallesaken;)...

Imorgon blir det först till att ställa klockan för jag har lovat mammsen att vika all tvätt och har man lovat något så håller man det så är det bara.. Sedan blir det träff med Jenntan utanför Kaskad klockan 11.00 imorgon, för vi ska nämligen vara sjukt duktiga och simma några längder:).. jag är väl inte någon direkt hejare på det här med simning men kan ju vara roligt ibland :P.. Sedan resten utav dagen blir såklart att tillbringa på Solgård från 16-21.15 :D.. Japp men nu har jag ju bara pladdrat på om alla tråkigheter.. så får det blir ibland!




Mammas födelsedag!


åååååå.

Det kliar i mitt torra ansikte och jag är en aning irriterad! Greys slutade helt cp:igt idag och nu måste jag vänta till i vår tills jag får reda på vad som händer och så hatar jag folk som aldrig håller vad dom lovar! Är jag en aning irriterad över nuhetens situation eller? Svar JA! en annan tid i månaden kanske inte hade tagit så illa upp av det här men just idag så gör jag det!..  Och så är det!

Men tackar ändå Elin och Susanna för den trevliga stund vi hade idag, och Maria för det trevliga sällskapet på yogan, jag har ännu inte bestämt mig för om det är nånting för mig men vi får väl se! nu vill jag bara ha svar på en del frågor som är oerhört aktuella! Fasen att denna braiga dag, som dessutom är min namnsdag, skulle sluta så ofantligt opassligt!

Men hittade en bild idag som jag ännu inte sett, den påminner mig om alla trevliga stunder i Island, och jag längtar tillbax! Där hade vi inga mer bekymmer än hur många får vi skulla slakta på en dag!..







OBS! Ta inte bilden för allvarligt för det är bara på skoj.

kämera

jag säger bara så här: Har tillbringat sammanlagt tre timmar på Skrädderiet idag och ska snart iväg och utöva yoga på gymmet, alltså en dag utöver det vanliga och det gillar jag!



..M..

japp dagen blev inte som planerat, eller jo visst till en början.. fick iallafall köpt två paket till idag och nu har jag endast ett kvar till nästa vecka när jag och kusinen ska åka in till Borås :) bra av mig..
Sedan chansade jag att skicka ett sms till Bella och som tur varh on även som jag ledig idag:).. Trevligt var det att träffa henne en sväng.. och så blev det bio på det med:).. Kommer inte ihåg vad filmen hette men den var mkt bra iallafall :)

Sedan efter det kom jag rakt in i storstädningen i köket här hemma! usch och fy men det gick ganska bra:)..

Japp så livet leker vidare helt enkelt!

vet inte om dagens låt är så bra men den spelas på radion i detta nu..


Det är bra.

jag har fått jobb till 5 januari jag är glad:).. fick reda på hur mycket pengar jag har på Island och ja det börjar arta sig och jag hoppas att det fortsätter åt rätt håll..

Har även gjort en investering idag! jag har nämligen köpt ett halvårs kort på Friskis& Svettis!.. oj oj vad jag är bra!

På onsdag ska vi testa på Yoga och ja det kan ju bli en spännande historia..

jag vill, vågar och kan!


2:a advent

Oj nu var det ett tag sen man har skrivit... det har nämligen skett en förändring! Jag har jobbat, och jag har tränat och dessutom har jag fått ut en fågel ur mitt rum.. känns bra att man är tillbaka i vardagen igen..

Som sagt fotbollsträningen igår var till en början ett rent helskotta men sedan när jag fick in andningen igen så var det faktiskt riktigt roligt, och träningsvärk har jag ganska gott om idag.. Till kvällen igår var det Dalsjöfors och förferre sedan in till Tonic och röja, det började med en lakritsshot som jag aldrig mer igen ska köpa för det var ju hostmedicin rakt igenom Usch och fy!.. Men annars var det en riktigt lyckad kväll och tack töserna och alla andra ;).

Nu sitter jag alltså på jobbet, har rast. gött är det för jag har varit sjukt seg hela dagen, kanske ska tacka den roliga gårdagen för det.. tack tack..

En annan sak jag oxå kommit fram till är att Sing star är ju toppen men oturligt nog är jag fruktlöst dålig på att sjunga! Tack och hej för mig!


julklappsinköp

uppe me tuppen cirka 06.30 idag, somnade såklart med blött hår och ja som ni kanske vet brukar ju inte det vara så lyckat! nej det var bara till att försöka få någon räta på´t och sedan iväg till jobbet, startade lite lagom till klockan tolv idag, är riktigt trött faktiskt..

vid ett -tiden kommer Linda och vi ska åka in till Borran och julhandla, och ja kanske får man hitta något till sig själv oxå:P.. men det får vi se, har ju inte köpt en enda julklapp än så det får bli till att ta fram fantasin och den kan jag berätta är långt borta i detta nu..

good luck.


Mittwoch

oj onsdag, hur fort får en vecka gå egentligen?!.. Är alltså exakt tre veckor till jul idag!.. Har jag köpt några julklappar kanske? Svar NEJ!... Vet inte riktigt när det ska bli av heller, men vore väl bra om det skedde snart :)..

Vad som är på tapeten idag är ljusa blommor och att jag ska träffa Caroline en stund här på eftermiddagen:)..Sedan är det ju såklart Greys Anatomy till kvällen!..Det får ju absolut inte missas, men tyvärr missade jag ju förra veckans avsnitt så det måste jag försöka se på innan dagens slut..

Ha de nice!

apropå jul.

kammade lite på mitt fårskinn men vet inte riktigt hur jag ska hålla det rent, snyggt och fluffigt!

Åt mig en liten macka innan, rödbetssallad hade jag på, då är det jul snart det kan man märka, pappa målar taket i köket, han målar det alldeles vitt och julmusiken flödar ur den lilla cd-spelaren på bänken, ganska mysigt är det även fast köket är upplyst av alla strålkastare.. använde mig av lite handarbete eftersom innan idag när jag tvättade min kofta och öppnade tvättmaskinen och endast en knapp föll ur, så nu har jag alltså sytt tillbaka den och går att användas igen :).. bra av mig

Snart kommer Sara vi ska kolla på Mamma Mia.. den e alltid bra, kanske inte ger någon direkt julkänsla men absolut blir man glad av den :).. och julen är ju även glädjens tid.. apropå jul så skrev jag även min önskelista innan idag, fyra saker innehöll den, jag är nöjd..

Frågar mig själv, vart får jag allt ifrån?..


kopp fika.

om det innebär att jag ska vara så här rastlös när jag inte har något jobb vet jag inte om jag kommer att överleva!.. men antagligen är det väl bara förra veckans stress som fortfarande sitter kvar och jag har inte riktigt varvat ner än..

Sara kommer snart hit så ska vi ta en kopp fika, med kaffe pepparkakor och lussekatter som bakades i söndags :).. gott ska det bli!..

Till helgen verkar det som om det blir utgång i Borran och förferre hos Pärlan!.. perfa ju! Precis som den gamla goa tiden :D..

tjipp tjipp

snöblandat regn..

Hur kul är det på en skala att ge sig ut och springa när vädret är som det är va?! Inte särsklit roligt och jag tappade suget totalt!.. Väntar istället på ett Byllan ringer så att vi kan hitta på något, dricka en kopp kaffe och titta på en film kanske? eller något som passar dagens vädret helt enkelt. vilket tråkigt nog inte passade springning. jag får titta hur det ser ut i kväll så får vi väl se hur det blir..

Som sagt har jag ju bestämt mig för att stanna hemma ett tag nu, vilket är lite osäkert eftersom jag ännu inte har något jobb inbokat! jag behöver en inkomst! men jag har ju bara varit hemma i två dagar så jag får väl ha lite tålamod helt enkelt..

gud vad jag babblar!.. duschen nästa!


 


Montag.

redan kväll, hur kan en dag gå så fort?.. Har i och för sig nästan tvättat allt i resväskan. känns skönt så är det bara till vika imorgon:).. Har även varit i Borran och lämnat in skidorna, sedan blev det fika med Susanna och Elin, mysigt.. och sedan direkt iväg till oriflameparty.. köpte mig ett rött nagellack nu lagom till jul :)..

Imorgon blir det till att fortsätta packa upp väskan, sen ska jag försöka komma ut och motionera lite med så att man kommer igång på riktigt igen..

och Elin här kommer en variant av låten du ville lära dig :)

19.30-9.30

efter 14 timmars sömn i natt känner jag mig hmm jaa helt okej, en aning seg i benen men jag har kommit igång med tvätten och har nästan tvättat upp allt redan, duktigt av mig :)..

Blir borran snart igen, skidorna ska nämligen lämnas tillbaka, sedan blir det väl antagligen någon go fika också:).. Ska bli gött att inte behöva stressa för en gång skull, går nämligen fortfarande runt i pyjamasen, okej ska snart göra iordning mig och sedan laga till något att äta.. men vet inte riktigt vad.. Ikväll blir det oriflamevisning hos Linda med :)

Ha en trevlig dag!

RSS 2.0