fredagsmys.

Går runt och luktar "warm vanilla sugar" från topp till då, är det så dom vill ha det så ska det vara så!  Har denna eftermiddag varit socialt missanpassad och bara gått runt i cirklar, spelade på barnens tv-spel men inte ens det klarade jag av och nu har jag mer blivit en flummig sak som går runt i vita tubsockar med en amerikansk flagga och orden boston bowl på, är jag cool? Hmm nej jag tror inte det! Saken är nog den att jag är uppspelt över att jag ska få besök!

Besök av tre små flickor ska jag få! Håller också på att fundera ut vad jag ska packa ner i min väska för en tvådagarstripp till New York City.. det kommer bli kallt, det kommer att regna, det kommer att bli så trevligt!..

Linn, Simon, Emil och jag det är vi som ska göra staden osäker, smutsig, levande och även förtjusande för det är ju det vi är ;).. lovely!

ska nu blåsa mitt vaniljluktande hår och fortsätta dansa i mina otroligt snygga vita tubsockar.. trodde aldrig att jag skulle säga så.. jag är ju en person som är allergisk mot vita sockar över huvudtaget! Vad har hänt? Eller så är kanske saken den att jag fick rätt så många par vi bowlade sist och sen kanske saken är den att alla mina andra sockar är i tvätten, men det behöver inte vi prata mer om nu!




Bring me back

Jahapp.. fredag, solen skiner och det är svinkallt!.. gårdagens snö gjorde nästan att jag trodde att det skulle ställa in New York resan även denna gång! men verkar inte som det =).. häääärligt!.. Här kommer lite uppladdning, denna låt spelades även på Times Square när vi va där på nyårsafton! Ta mig tillbaka!



What if?

Jag vet jag erkänner fruktansvärd dålig uppdatering.. kanske att jag till och med skäms över mig själv!.. Vad har hänt? Nej du inte mkt, jag lever på mitt aupair liv:)..

Har haft toppen av hemlängtans hemlängtan och jag är nu över på andra sidan! wihooo! jag lever livet igen och har ett leende på läpparna, jag har kommit igång med träningen, greys anatomy har börjat på torsdagar och sen har vi såklart american idol på tisdag och onsdag.. kanske är jag en rutinmänniska ändå? Jag behöver en stadig vardag att luta mig tillbaka på:)..

Var på yoga idag med alla andra hemmamammor, är så kul att sitta o lyssna på dom när dom klagar över att dom har lite tvätt varje dag o hur jobbigt det är när barnen går en kort dag i skolan och jag vet inte allt vad det är?!.. JAha! skulle ju gärna sett dom komma till sverige, jobba fullt, ta hand om barn + tvätt och sedan städa sina egna hus!!.. eller nej förresten det vill jag inte se..

Mina svenska flickor och jag har varit ute o ätit, testat två nya restauranger, snälla ge mig något annat än sallad som inte smakar stekflöt tack! I helgen blir det till att årevända till da big city.. fått nys om ett svenskt café och vi måste ju såklart kika in o hälsa på håkan som gör choklad, ser jag mycket fram emot =)..

Två nya flickor har kommit in i vårt grisgäng Anna - svensk och Ana Paula- mexikan asbra! för det betyder att vi även måste prata engelska då vi svenskar träffas! kan det bli bättre?

Ikväll snöar det, blåser, åskar och blixtar! har nog aldrig varit med om åska i januari tror jag?.. hela himlen lystes verkligen upp där ute och min säng skakar av blåsten.. hmmmm

Efterlyser!

Någon vänlig själ som vill åka med mig till Miami o sola o bada några dagar mellan 14 o 19 februari? Snälla!



Ser väl rätt så lockande ut va ;)


22% procent av alla måltider i de amerikanska restaurangerna innehåller pommesfrites!

känner att det var ett tag sen jag pratade om min älskade magnus! oo haha!.. Här kommer en gammal goding! Och jag vill bara vara i storarummet på Danska vägen 15, flippa loss med mina bästa flickor innan det blir utgång i Borås.. Nej bättre kan det ingenting va! Ge mig en flashback!



Lev livet varje minut. Livet livet tills det tar slut.


25% av alla amerikanare äter frukost i bilen.

ooo trötthetens trötthet bara kom över mig!!..

Jag måste vila jag måst eblunda jag måste få sova i en kvart eller så.. men vem hindrar mig egentligen?..Dagen började på gymmet, var huuur mkt folk som helst fick till och med parkera på extraparkeringen vilket aldrig har hänt förut... men blev en bra workout sedan blev det färd mot Scituate till Linns stora hus, eller ja först åkte vi till village market o köpte ingredienser för hela 10 dollar!..

köttfärsååååås! mm gottit det blev men mätt så jag inte kan stå upp blev jag med... är det ett gott tecken?.. Linn o jag kom iallafall fram till att det var ju kockar vi skulle blivit istället!.. fast ganska svårt i detta land som inte ens har creme fraiche, sweet chilli sås eller chili sås.... inte konstigt att man lever på bröd o pasta!..

Till kvällen blir det filmkväll!


extend ?

För att bara uppdatera läget en aning så har det faktiskt varit en bra dag idag med =).. även fast barnen har varit lite jobbiga idag och att jag var tvungen att deltaga i fyraåringarnas fotboll en aning så känner jag ändå en positiv känsla!.. det är så skönt det!

Fick ett mail av min "mentor " idag hon undrade om jag ville förlänga mitt år... hmmm svar nej!.. jag har det bra och jag ser vekrligen fram emot att tillbringa nästan 9 måndarer till här men sen får det väl räcka? jag ska hem och försöka skaffa mig ett liv:P.. om nu det går haha...

Ikväll blir det greyskväll igen!.. tummen upp!


onsdagstankar

Jag kämpar fortfarande på med min såkallade hemlängtan.. eller vad det nu är som känns en aning fel... men läste i boken man fick innan man åkte hit och efter fyra månader ska det visst vara normalt att ha hemlängtan och börja fundera över saker och ting i den amerikanska vardagen.. och ja det är väl ungefär så.. det stämmer bra inpå mig.. bara till att vänta två månader så ska man tydligen känna sig som hemma:).. dit längtar jag!

Pratade med Lisen innan idag (experten för att hon är nu inne på sin 18:e månad här) vi kom iallafall fram till att jag måste komma över tröskeln till att jag ska känna att jag bor här och att jag har ett liv här.. nu känns det mer som att jag har ett liv i Sverige men bor hundra tusentalsmil bort och bara är här för en kort visit.. men hej jag har ju faktiskt varit här i 4 måndader nu! 4 månader! När ska jag vakna upp och förstå att jag har det bra och att jag gör det här en gång i livet! Jag har ju faktiskt ett liv här, jag har helt otroliga vänner och jag har en bra familj med underbara barn..

Men just nu känns det iallafall tusen gånger bättre än vad det gjorde i morse och jag hoppas att jag fortsätter ha den känslan i magen och ett litet leende på läpparna... till helgen tar jag mitt första steg in på College, helgen efter det åker vi förhoppningsvis till NYC.. sen blir det några helger till med kurser o sen är ju en dröm om att åka till Orlando i Mars!.. Låt det bli så! snälla snälla snälla!.. hade varit så skönt med en långweekend med sol o bad =)..

Mitt blonda jag och mig själv ska nu sova och sedan hoppas på att denna braiga känslan i magen håller sig i all framtid framöver!



Måste bara ha med denna bilden en gång till!.. Kan inte förstå varför det bara känns blondare o blondare för varje sekund!.. Låt mig skratta, HA HA

Saknar min bästase kusse <3


jag sitter med mitt tuffa headset.

Pratade precis med mamma o pappa på skype.. deras måndag hade redan börjat och här sitter jag och har inte ens lagt mig!!.. konstigt konsigt, hoppas att dom får en bra dag, jag kan iallafall somna godare nu tror jag :).

Linnsan o jag eller ska vi säga blondin 1 och blondin 2.. har ikväll ännu en gång mixtrat med hårfärg och slinghättor!.. blev ett bra resultat och vi blev båda nöjda med slutresultatet :).

Annars har det varit en lugn dag som mest har tillbringats i hanofer på Target.. oo så mycket småshopping man kan göra på Target när man chillar där!.. Prövade också på den första pizza hut pizzan idag.. buffalo chicken och min käft brändes nästan upp!... men mätt blev jag för hela dagen tills jag o blondie delade på en banana split på Friendlys!.. mm gottigottgott!! (känn den skånska dialekten)

nu ska jag sova och har bestämt träff med mamma när jag vaknar imorgon.. ja då har hon redan gjort sin arbetsdad och jag har inte ens börjat dagen.. kommer nog alltid tycka att denna tidsskillnad känns förvirrande och helt konstigt.. men en sak jag kan förtella är att det pissregnar ute och det luktar kiss i min bil!.. städning där imorgon? Ja tack!.. 

Bilder från da blondies och en bild från Vermont som jag lovade förra helgen.. Kan ju säga att det var synd att det var så förjävluskt kallt uppe i skidbacken, för det var verkligen mycket vackert uppe på berget!! 

 

 


lugn lördagskväll.

blev middag på Margaritas ikväll, en mexikansk restaurang som jag antagligen inte kommer rekommendera till någon... tog en räk o avocadosallad som innehöll fem räkor!! jag blev inte mätt någonstans, tur att Linn hade druckit det jästa vinet så jag kunde äta hennes mat sen med =)..

Tyvärr har jag varit väldigt dålig på att ta med kameran det sista!. de första veckorna var det ens bästa vän och allt var spännande och nytt.. jag ska försöka få upp turistkänslan i mig och använda den mera!!.. va på CVS innan och framkallade 200 kort.. nu ska jag nämligen börja mitt nya projekt och skapa ett fint fotoalbum =).. lycka till, till mig!..

auf wiedersen


Guunter!!

har skrattat riktigt mycket ikväll.. först var det mysig middag hos Lisen innehållande wok o den goda kladdkaka som vi bakade mm så smarrigt det var!! :)..

sen blev det skönsång av Linn o mig.. eller ja kanske bara linn eftersom jag är helt musikaliskt missanpassad... men vi hade en väldigt kul stund med våra gitarrer i badrummet.. 

först var det lite partaj med kinsens vänner, vart inte så hajpat så vi drog vidare till de vanliga grabbarna, som förövrigt blev jefligt lyckat!.. var längesen jag hade så roligt! Lena PH funkar alltså även in the US. det är allt jag har att förtella denna sena kväll.. nu ska jag sova och sen verkligen njuta av en sovmorgon imorgon.. var två veckor sedan nu!!..

God natt


ooo hair cut

japp jag har nu fått kaluffsen klippt.... noga som jag är tog jag mig en granskning när jag kom hem.. för är det folk jag inte litar på är det folk jag som klipper mitt hår!.. alltså har jag varit hos hårfrisörskan och varit hårfrisörska på samma dag! ena sidan av nackhåret av nämligen 7 mm längre än den andra sidan, fram med kökssaxen bara!!.. nu är väl jag så nöjd som jag kan bli. låt det växa ut fort bara!!

fredag och jag ska ta tag i mina bestyr... måste äta lunch, tanka bilen, framkalla kort o posta ett brev.. oo jag har sååå mkt att göra på min lediga fredag :).. Ska hämta Fisen snart också så hon ska göra eftermiddagen med mig:)


ge mig lite hjärnjympa!!

får ursäkta min dåliga uppdatering! jag har fullt upp med att gräva mig upp ur min hemlängtandegrop och att ta mig ur denna helvetesvecka i klantighet!! men jag kan förtella till er gott folk jag är på goood väg! =).. Har idag tagit första steget in i college livet känns bra och jag känner ändå att det är bra att man gör något vettigt för en gångs skull..

har idag sammanlagt kört bil i 4 timmar fram o tillbaka hit o dit i en radie inom 4 mil kanske inte ens det, japp hade ju iallafall tid att räkna ut det. jag känner att aupairjobbet ger mig inte så mkt tänkande för hjärnan och jag glömmer ibland att använda den. för att återgå till incidenten som hände under en tidigare dag denna klantighetsvecka.... japp jag tog ju då bilen till biltvätten oo så fin och skinande den är nu, även min splitternya radioantenn;).. haha..

kvällen har tillbringats på tilden rd... i Linns källare.. Greys anatomy är nämligen på G igen!!.. me like!

en annan sak som jag gör tummen upp för är att jag är leeedig fre, lör, sön och måndag!!!.. ge mig ett leende tack. jag känner bara hur mkt jag kan slappna av och lämna den jobbiga veckan bakom mig och börja leva min 2:a fjärdedel nu.. jag hoppas att den innehåller lika mycket bra stunder som den första fjärdedelen har gjort =)..



jag har köpt ett album

Louise och Anna har varit här ikväll, vi kollade på american idol... idag var dom i Boston vilket var lite kul :).. finns ju helt klart mycket knäppt folk men de va väl också några som sjöng bra hela 31 stycken :).. bre kempat Baston!

Det som var mest irriterande var väl kanske självaste Victoria Beckham som satt i juryn.. att inte människan har nackproblem asså!.. hon poseade sig igenom hela programmet, hade inte någon direkt åsikt om något förutom folks kläder eller deras former, var det inte rösten som räknades? jag har nog missat något... nepp hon är väl bra på att pluta med läpparna iallfall.. kul för henne!




turn off the radio!

asså gårdagen var inte kul, nästan ett helt helvete!... just nu i denna dag kan jag nog bara le åt det och skaka på huvudet  och höra min mammas rös "du är väl hopplös Malin!!"... för att kunna lyckas med något sånt behövs det nog bara en Malin Gunnarsson...

jaa jag körde in i huset en aning för ca 2 månader sen nu... och jag har nu t o m tvättat bilen i biltvätten för endast 13 dollar... som sedan förvandlades till 150 dollar!... bra gjort! (använd finskan i filmen Ondskans accent)... för att sedan återgå till ämnet är ni nog nyfikna vad jag lyckades med denna gång... har inte bestämt mig om jag ska offentliggöra det än och jag har ännu inte riktigt bestämt mig om jag verkligen har lika otur som en jag känner som faktiskt kraschade en splitterny ferrari på parkeringsplatsen.. antagligen inte...men inför framtiden nu så ber jag min gud spelar inte ngn roll om han är amerikan eller svensk gör bara att jag inte råkar ut för mer pinsamma olyckshändelser!!!..

kul var det att träffa mina flickor på Barnes & Noble och ta en kopp varm schooklad o ett torrt stycke  bananmuffins som jag slängde... var mycket att ta igen kan jag säga ;)...

japp dagen har då tillbringats på ett ställe som heter Toyota sedan har jag tagit lillen på gymnastik och jag har ätit kakor.. laddar nu för american idol som har premiär ikväll! ska nog ringa flickorna o kolla om vi ska kolla ihop :)..


fröset!

det är morgon och jag fryser! förstår inte riktigt varför värmen i mitt rum strejkar vissa nätter! antagligen är det väl svinkallt ute och det är där boven sitter men jag gillar inte mitt 14 gradiga rum denna morgon! Det ger mig stela leder och ryggvärk! jag är 70 år och jag måste lämna sängen för att packa ner en juice, några vindruvor, ett par guldfiskar och så en bit kyckling i en lunchbox sedan är morgonens jobb över.. hoppas hoppas det är varmare då!..

redan 11 januari och jag kan inte förstå vart tiden tar vägen.. Linn hade räknat efter häromdagen och detta är nu hennes 20 vecka här och jag har alltså spenderat 16 veckor i landet.. jag tänker inte räkna efter hur många vecker det är kvar, det gör det bara mindre spännande!..


VT

Jag är tillbaka från Vermont! Jag har ont i benen. Jag är trött. Jag har nästan inte någon stortå kvar (den förfrös). Jag är också glad över att jag åkt skidor hela helgen =)

Att åka skidor här var väl ungefär som hemma bara att det inte var lika chill.. hemma sitter folk i backen, tar en öl, solar, tar det lugnt.. här såg man inget sånt alls!.. inga afterski mitt i backen eller nått sånt!.. men mycket skidor blev det och det är väl huvudsaken =)...

det var kallt som satan när vi åkte så det var lixom inte direkt laddat för en solbränna i fejjan, mer skydda dig så gott du kan så du inte förfryser.. bild kommer säger jag bara.. Men annars så var det väldigt fint och jag gillar tystnaden som man nästan bara upplever uppe i backen mellan alla träden :)

nu ska jag sova och ladda för ännu en arbetsvecka..


.a.

skidsakerna är packade och så fort alla barn är samlade åker vi mot Boston och sedan vidare mot Vermont!..

Kul ska det bli, antagligen får jag åka själv hela förmiddagen imorgon om inte pojkarna vi umgås med på helgerna får ett ryck och åker upp som dom sa att dom kanske gör :).. hade ju varit skoj iallafall!..

ja ja! trevlig helg!


jag är glad för det mesta och tänker ganska mycket, kanske för mycket.. Nej.

jaa jag måste säga att jag är inne i ett block av hemlängtan.. det är sanningen jag kan inte se bortom sanningen längre.. jag vill inte åka hem men jag tänker hela tiden på hur mitt liv hade sett ut om jag var hemma nu och vad hade jag gjort, vad mina vänner gör och att jag så gärna hade träffat dom i detta nu!!.. ... hemlängtan är något man får tampas med själv, det är ingen som kan säga till en att du får inte ha hemlängtan!!.. JAG får ha det!.. och jag kommer ha det ett tag till, men jag kan inte vänta tills våren och sommaren kommer och jag ska få en brun nyans på min hud istället för denna jaa, jag vet inte ens vad jag ska kalla det!.. har aldrig varit så här blek i hela mitt liv!!..

oj en tår föll till och med ner för min bleka kind det var så längesen nu, alla är så långt bort men ändå så nära.. det är ju faktiskt mindre än ett år nu!.. jag har ju faktiskt kämpat på i 3 ½ månad nu! och det har antagligen varit de tre bästa månaderna i mitt liv, och jag är så glad att jag är här, tänk bara om alla mina nära och kära kunde vara här och dela det här med mig!..

men jag är så himla glad att jag har fått det vännerna jag fått här annars hade jag aldrig klarat det här! det är ni som förstår hur det är att vara på andra sidan jorden när alla där hemma får träffas när dom vill.. jag älskar att vara här och jag älskar mina tre små pojkar jag har fått på köpet...

nu ska jag sova, och sedan packa pjäxorna för en skidhelg i Vermont!.. Det gillar jag!!..

God Natt


Två byfånar in da big city!


ge mig en krok.

har väl egentligen jobbat mig igenom hela dagen, eller jag var ledig i två timmar då jag egentligen skulle tvättat och städat men fastnade i sängen och framför datorn.. hmm varför drar den sig till så mkt uppmärksamhet hela tiden?..

imorgon är det step igen, "hej här kommer jag med mitt julekött"... hoppas jag orkar upp med benet på brädan bara..

helgen kommer att tillbringas med min amerikanska familj i Vermont, en stat i New England, Norra USA, (för dom som inte vet)... jag ser fram emot skidåkningen för det var sjukt längesen nu!.. nästan ett år sen!.. icke bra icke bra.. fick tillfrågan om jag ville åka med två fyraåringar ett par timmar på förmiddagen på lördag.. hmmm, sen kom jag på: hur ska jag få med mig båda dom upp i liften?.. svårt svårt, så det blir nog inte så..

ja ja..


kom o bota mig!

åååå! hjälp mig! mitt huvud håller på att sprängas! vad ska jag ta mig till?!.. Hatar när det blir så här jag kan inte ens förstå vad jag tänker!!

Blir nog inte mer än så idag!


hej

Hysterin är över, jag är tillbaka i Hingham! skönt är väl det!!

Igår var en sjukt deppig dag, kusinen lämnade mig.. jag tror att hon hade en bra resa och jag är så glad över att hon kom hit och hälsade på mig.. tack för de här dagarna!! <3

Linn och jag träffades på UNOs för ett skråvmåltid, det slutade med varsin räksallad, jag hade nytvättade byxor på mig.. vi var inte alls välmående till en början, men med lite mat i kistan och en dos socialt umgänge och skratt gjorde att det blev mkt bättre!!..

Slutet av kvällen tillbringades i Cohassettttt.. med våra amerikanska vänner och en tysk.. bra och lugn lördagskväll =)

nu väntar jag på att Linn ska vakna sen ska jag köra hem henne, och det blir jobb i eftermiddag..


2009 ---> 2010

Ni dar hemma lever i 2010 i detta nu... hoppas ni fick er en nyarspuss och festen vart lyckad!!..

Kusinen och jag sitter pa vart hostel nagra hus bort fram Times Square, det ar galet, gatan ar avstangd och polisen fick eskortera oss fram till dorren. vad tror dom?? Att tva byfanar ska spranga hela NYC i luften? hmm nej nej.. men inte ngn trangsel pa gatan iallafall =)

Har idag kollar om frihetsgudinnan fortfarande star kvar och ja det gjorde hon ju, och blev kanske lika irriterad idag over att hon ar sa overskattad som hon verkligen ar!!..

Men happy face! Jag ar i NYC och ska kolla nar alla firar nyar, var plan ar att ga en svang till Central Park och strosa omkring, vi far se hur kvallen artar sig helt enkelt =)

Jag ser fram emot nya aret har inte nagra konkreta nyarsloften, kanske mer som alla andra ar lev halsosammare och sluska inte ner dig med aldern!

jag lever i ett annar artionde!


RSS 2.0